6 Речей, які ви повинні знати про світлодіодне освітлення складів

Ефективні світлодіодні джерела змінюють наше сприйняття освітлення на складах і сортувальних центрах, але є деякі важливі чинники, які не можна ігнорувати. Звичайно, є ключові вимоги – енергоефективність та експлуатаційні витрати завжди будуть в списку пріоритетів. Світлодіодні рішення стають доцільними, але є додаткові особливі задачі, коли справа торкається освітлення складу.

Отримайте правильний план розташування

Це може звучати як очевидна річ, але монтажні роботи не завжди відбуваються тоді, коли стелажні системи займають своє місце. Світильники розміщені над верхніми полицями, стають неефективними. Переконайтеся, що ви знаєте, де розміщуватимуться стелажі, перш ніж дозволити монтаж установки.

Погано організовані освітлювальні установки марно витрачають електроенергію, сильно знижують рівень освітленості, забезпечуючи світло в неправильному місці, та роблять технічне обслуговування надмірно дорогим і тривалим процесом. Це цілком правильно не тільки для світлодіодних установок, звичайно, але ви зможете виявити, що розподіл світла від LED світильників є менш поблажливим, ніж від тих джерел світла, до яких ми звикли.

Перевірте оптичні системи LED

Існує нове покоління освітлення, яке залежить від використання оптичних систем для розподілу його світлового потоку. Якщо ви вирішили скористатися перевагами, які пропонує оптика, переконайтеся, що ви встановлюєте правильну версію. Легко отримати світло на підлогу, але працівникам потрібне хороше світло на вертикальній поверхні стелажа. Це одне з найбільших покращень, яке світлодіодні джерела принесли в освітлення високих приміщень.

У той час як «традиційні» для високих прольотів світильники зазвичай використовують еліптичні газорозрядні лампи з алюмінієвими відбивачами, які формували широкий пучок світла, коефіцієнт форми світлодіодних світильників для високих прольотів варіюється від центрального модуля високою вихідною потужністю в межах відбивача, що відповідає старій HID версії, до версій лінійної матриці, які мають певний асиметричний розподіл, що підходять для освітлення вертикальних поверхонь.

Уникайте відблисків для водіїв навантажувача

Світлодіодні матриці не працюють як звичайні високорозрядні джерела. Точка інтенсивності кожного світлодіодного кристала може зробити відблиски серйозною проблемою, якщо працівники змушені дивитися вгору на світильник. Це типова проблема для водіїв автонавантажувачів, коли їм потрібно укладати продукти на більш високі рівні стелажа.

Існує необхідний компроміс між ефективністю світильника та візуальним комфортом. LED світильник може показувати чудову світловіддачу, але може розраховувати на поганий оптичний контроль в досягненні цієї цифри. Хороша оптична система буде враховувати потреби тих, хто працює під світильником і може принести в жертву ступінь ефективності при цьому.

Вам не потрібно освітлення весь час

Бувають ситуації, коли 100% робоче освітлення не потрібне. Світлодіодні системи повинні бути ефективними в будь-якому випадку, але це не причина не використовувати технічні характеристики джерела. У той час як HID затемнення ніколи не було робочим варіантом, світлодіоди можуть бути затемнені дуже легко.

Використовуйте локалізовані датчики присутності, щоб зменшити споживання енергії, коли робочі процеси не відбуваються в певних секціях. І збережіть більше енергії, якщо у Вас є ліхтарі верхнього світла, поєднуючи освітлення з керуванням денним світлом.

Будьте в курсі усього, що відбувається 

Якщо у вас немає програмного забезпечення для моніторингу, ви не будете мати уявлення про те, наскільки ефективно функціонує установка. Поєднуйте надійну стратегію управління освітленням з програмним забезпеченням, яка дасть вам зворотний зв’язок, інформуватиме Вас про те, як добре установка працює.

Ми більше звикли бачити цей вид автоматичного тестування та звітності з аварійним освітленням. Але штатний аналіз системи освітлення, яка працює на висоті тривалий час, може принести всі види переваг, коли справа доходить до профілактичного обслуговування.

Орієнтуйтеся на майбутнє

Склади можуть працювати 24/7, а це означає, що строк служби матриці світлодіодів, що складає близько 50000 годин, менше семи років. Переконайтеся, що вказане обладнання може бути переоснащено новою світлодіодною матрицею та баластом, коли виникне така необхідність.

This site is registered on wpml.org as a development site.