Вуличне освітлення ЛЕД

Сьогодні є безліч варіантів для освітлення вулиць і доріг. Протягом багатьох років виробники вдосконалюють і урізноманітнюють джерела світла. Спочатку варто відзначити, що все вуличне освітлення можна розділити на дві групи: основне і декоративне освітлення. Як же купити серед такої кількості пропозицій, найнадійніший і енергоефективний.

Основне вуличне світлодіодне освітлення

Світильники які освітлюють громадську територію, парки, вулиці, сквери, дороги, пішохідні доріжки. Їх головна мета:

  • Уникнути зіткнень автомобілів через погану видимість;
  • Запобігти темним закуткам у яких можуть переховуватись злочинці;
  • Створити відчуття затишку, комфорту і безпеки.

Декоративне вуличне освітлення

Другий тип освітлення відносимо до естетичного. Адже його основна мета створити враження, а потім вже забезпечити певну кількість лм / Вт. (Про нього ми поговоримо пізніше).

У цій статті ми більш детально зупинимося на особливостях основного LED вуличного освітлення. Спробуємо з’ясувати головні стандарти якості, надійності та енергоефективності.

Енергоефективність вуличних світильників

Перш за все воно повинно бути енергоефективним, адже вуличне освітлення – це кілометри автодоріг, десятки квадратних метрів парків і скверів. І питання економії електроенергії, в цьому випадку, є надзвичайно актуальним!

На заміну застарілим газорозрядним і люмінесцентним, можна купити економні і стійкі LED світильники вуличні, що випромінюють більше світла на 1 Вт спожитої електроенергії.

Чим небезпечне пересвічування?

Незважаючи ні на які переконання, світла на автодорозі не повинно бути багато – його потрібно достатньо. Адже “пересвічування” створює дискомфорт для пішоходів, а найнебезпечніше засліплює водіїв. Так що не завжди багато світла – це добре. Щоб уникнути небажаних наслідків, і купити вуличне освітлення з відповідними параметраміі і якістю, необхідно сформувати правильний розрахунок освітлення.

Оптика вуличних світильників

Важливою характеристикою ЛЕД світильника для вулиці є розподіл світла. Часто ми бачимо смуги «зебри» на дорозі через те, що прилад погано розсіює світло. Від таких перепадів очі водія постійно напружені – це призводить до передчасної втоми. Або ж світло взагалі не потрапляє на проїжджу частину, а відразу ж «губиться» під світильником. Такі прилади не виконують своє призначення, а тільки безпреривно споживають електроенергію.

Якість вуличних світильників

Під терміном якість вуличного освітлення ми розрізняємо кілька понять: Коефіцієнт пульсації. Миготливі ліхтарі – це перша ознака неякісного ЛЕД світильника. Адже коефіцієнт пульсації не повинен перевищувати 10-20% в іншому випадку – це істотна загроза створення ДТП. Світло яке блимає – створює зорову ілюзію, так званий стробоскопічний ефект. Предмети в такому світлі пересуваються хаотично, людині важко вловити поглядом справжню картинку.

Вуличне освітлення LED і коефіцієнт передачі кольору

Ліхтарі вуличного освітлення з високою передачею кольору CRI <= 70 покращує видимість на автошляхах, робить їх більш безпечними для водіїв і пішоходів.

Швидка реакція вуличних ліхтарів

Вуличним ЛЕД приладам не потрібен додатковий час для включення. У непередбачених ситуаціях ліхтарі і ЛЕД світильники за лічені секунди відновлюють свою роботу, забезпечуючи безпеку руху.

Де купити якісне вуличне ЛЕД освітлення

Як ми вже відзначали, вуличне освітлення LED – це велика кількість світильників (ліхтарів), які ще до того ж розміщені на певній висоті, що ускладнює їх обслуговування. Тому головне, купити світильник стійкий до зовнішніх умов і розрахований на тривалий корисний термін служби.

Перед тим як купити світлодіодний світильник для зовнішнього освітлення, перш за все, переконайтесь, що обрані Вами продукти сертифіковані європейськими лабораторіями. Перевірте сертифікати на стійкість до зовнішніх подразників (IP, IK), і якість оптичної системи.
Якщо ви не знаєте з чого почати. Просто зателефонуйте нам за безкоштовним номером вказаним на сайті. Або залиште запит зворотного дзвінка. Менеджери “Лайт Груп”:

  • нададуть Вам професійну консультацію;
  • складуть Ваш індивідуальний проект освітлення;
  • поставлять якісну продукцію від PHILIPS.

Оптимізуйте своє освітлення правильно! А ми разом з Philips Вам у цьому допоможемо!

CoreLine Malaga LED RoadFlair SmartBright Street LumiStreet StreetStar перейти в каталог…

This site is registered on wpml.org as a development site.