5 Міфів про світлодіодне освітлення виробничих приміщень

З початку 2000-х років у освітленні розпочалася Нова Ера – Ера світлодіодного освітлення. За ці 18 років світлодіоди досягли майже фантастичних функціональних можливостей (система Li-Fi ,прожектори  для спортивних об’єктів зі  світловим потоком 180 000 лм).

Але не зважаючи на усі очевидні характеристики і технічні переваги світлодіодних промислових світильників, багато енергетиків і підприємців, як і раніше, сумніваються і побоюються інвестувати у енергозберігаюче освітлення, через недостовірну інформацію про світлодіодні технології або неприємний досвід з неякісною продукцією сумнівного виробництва.

Ми спробуємо розвіяти 5 найбільш поширених міфів, пов’язаних зі світлодіодним освітленням для промислових об’єктів.

Міф №1 – світлодіоди надто дорогі

Звичайно, якщо порівнювати ціну якісного світлодіодного світильника з вартістю будь-якої лампи, яка вже змонтована у Вашому цеху, різниця буде відчутною. Але спробуйте не проводити такого прямого порівняння, оскільки насамперед потрібно побачити усю картину.

Якісні світлодіодні світильники не потребують технічного обслуговування.

Промислові ЛЕД світильники і прожектори розраховані на довготривалий корисний термін служби. Наприклад, світильники для високих прольотів High-Bay без проблем світитимуть 50 000 годин.

І звичайно беззаперечна перевага світлодіодних (ЛЕД) світильників для промислових об’єктів – це суттєва економія енергії. Зі світлодіодами Philips Ви зможете зекономити до 70% енергії за рік.

Заналізувавши, ці 3 пункти, Ви можете самостійно переконатись у тому, що світлодіодні світильники за невеликий проміжок часу компенсують свою вартість і почнуть працювати на Вас! 

Міф №2 – всі світлодіоди по суті однакові

Сьогодні на ринку величезна кількість світлодіодних світильників для виробничих приміщень. І як наслідок, клієнту, тобто Вам, все важче зробити правильний вибір, оскільки переважає думка, що немає суттєвої різниці між світлодіодною продукцією різних виробників.

Але  це надзвичайно велика помилка! На промисловому ринку велика кількість неякісних світлодіодних світильників. З низькою кольоропередачею (CRI) менше 80, невідповідною колірною температурою, мінімальним корисним терміном служби. Такі світильники дискредитують світлодіодну продукцію, тому потрібно звертати увагу на виробника і характеристики, які він зазначає.

Міф №3 – світлодіоди недостатньо яскраві для виробничих приміщень

Цей міф побутує у інтернеті, він зберігся ще з ранніх етапів становлення світлодіодних технологій, коли вибір продукції ще був обмежений. Але сьогодні для промислових об’єктів розроблено цілі лінійки промислових світильників. З різним ступенем світлового потоку, для різних висот (High-Bay) і умов (CoreLine Waterproof). Ви можете обрати за габаритними і функціональними характеристиками підхожу для приміщення світлодіодну систему.

Міф №4 – Не варто вкладати кошти у системи керування освітленням

Мало хто знає, а головне мало хто розуміє, що можна з легкістю зменшити витрати на освітлення, встановивши найелементарніші системи керування освітленням. Проте освітлювальні технології йдуть в ногу з часом, і  їх функції далеко відійшли від звичайних датчиків руху і присутності.

Сьогодні з’явилася можливість віддаленого керування світильниками в будь-якому місці через веб-інтерфейс. Ви можете запрограмовувати світильники відповідно до потреб Вашого виробництва.

Особливо важливо звернути увагу на системи керування світлом на складах і паркінгах, оскільки освітлення становить левову частку витрат у зазначених комплексах.

Міф №5 – Екологічні переваги світлодіодів не варті витрат

Для великого об’єкта, незвично і, на перший погляд, економічно не виправдано, приймати рішення про оновлення старої системи освітлення на світлодіодну лише на основі впливу на навколишнє середовище.

Навіть коли всі економічно розвинуті країни звертають на це увагу. Але при оновленні світлодіодів, скорочення викидів CO2 є лише частиною, тобто супутньою вигодою. Інша частина – це економія енергії і коштів відповідно.

Щоб не заплутатись у великій кількості продукції, мінімізувати витрати і забезпечити стабільно якісне освітлення у виробничому приміщенні, обирайте продукцію, світового лідера у галузі світлотехніки, Philips.

Ми – «Лайт Груп» гарантуємо :

This site is registered on wpml.org as a development site.